Η ‘Λευκή οθόνη του θανάτου’ (white screen of death) στο WordPress και πως το διορθώνω σε 5 λεπτά

‘Λευκή οθόνη του θανάτου’ (white screen of death) στο WordPress

‘Λευκή οθόνη του θανάτου’ (white screen of death) στο WordPress και πως το διορθώνω

Όλοι όσοι δουλεύουν με σύστημα Windows θα έχουν σίγουρα ακούσει για τις Μπλε οθόνες που όταν εμφανίζονται ξέρεις ότι κάτι μοιραίο συμβαίνει.

Βέβαια αυτό το φαινόμενο των ‘οθονών’ δεν είναι προνόμιο των Windows αλλά δυστυχώς και του WordPress που σε αυτή τη περίπτωση έχουμε τη ‘Λευκή οθόνη του θανάτου’ (white screen of death) στο WordPress όπως χαρακτηριστικά ονομάζεται.

Μπορεί λοιπόν κάποια ημέρα που όλα είναι καλά και το WordPress σας και λειτουργεί μια χαρά να εξαφανιστούν τα πάντα και να εμφανιστή η ‘Λευκή οθόνη του θανάτου’ (white screen of death) στο WordPress. Συνήθως μαζί με το storefront χάνεται και η πρόσβαση στη διαχείριση και αυτό μπορεί να συμβαίνει από 2 συνήθως λόγους:

  1. Από memory limit που σημαίνει με απλά λόγια ότι δεν επαρκεί η διαθέσιμη μνήμη ώστε να εκτελεί όλες τις λειτουργίες του το WordPress
  2. Κάποιο πρόσθετο είναι θυμωμένο

Μην ανησυχείτε και τα δύο επιλύονται πολύ εύκολα και πολύ γρήγορα.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι ανοίξουμε με κάποιο πρόγραμμα FTP το αρχείο wp-confing.php.

Βρίσκουμε τη γραμμή:

define( 'WP_DEBUG', false );

και την αντικαθιστούμε με την:

define( 'WP_DEBUG', true );

Και αποθηκεύουμε.

Με αυτό το τρόπο ενεργοποιήσαμε την εξφαλμάτωση του WordPress.

Κάνουμε μία ανανέωση στη ‘Λευκή σελίδα’ μας και πιθανόν να δούμε κάτι που να μοιάζει με το παρακάτω μήνυμα:

Fatal error: Out of memory (allocated 62652416) (tried to allocate 6571071 bytes) in /public_html/wp-includes/wp-db.php on line 785

Αυτό το σφάλμα μας λέει ότι διαθέσιμη μνήμη δεν επαρκεί για να λειτουργήσει σωστά το WordPress και μας ζητάει να ανεβάσουμε την διαθέσιμη μνήμη.

Αυτό μπορεί να γίνει πολύ εύκολα προσθέτωντας την παρακάτω γραμμή κώδικα στο wp-confing.php πάντα πάνω από το /* That's all, stop editing! Happy blogging. */:

define('WP_MEMORY_LIMIT', '256M');

Μπορείτε ακόμα να αυξήσετε τη διαθέσιμη μνήμη μέσα από το αρχείο .htaccess με την παρακάτω γραμμή:

php_value memory_limit 256M

Πάραυτα ο hosting provider σας μπορεί να μην επιτρέπει τα παραπάνω οπότε θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί τους για να κάνουν οι ίδιοι την αύξηση της μνήμης.

Ένα άλλο μήνυμα που μπορεί να δούμε είναι κάτι σαν το παρακάτω:

Cannot redeclare get_posts() (previously declared in /var/www/html/wordpress/wp-includes/post.php:1874) in /var/www/html/wordpress/wp-content/plugins/my-test-plugin/my-test-plugin.php on line 38

Που ουσιαστικά είναι η άλλη συνήθης αιτία για την ‘Λευκή οθόνη του θανάτου’ (white screen of death) στο WordPress που μας λέει ότι κάποιο πρόσθετο δεν τα πάει καλά με τον εαυτόν του.

Η λύση είναι να απενεργοποιήσουμε ένα ένα τα πρόσθετα αλλά όπως καταλαβαίνεται είναι λίγο δύσκολο χωρίς πρόσβαση στη διαχείριση. Αυτό θα γίνει πάλι μέσω FTP όπου στον φάκελο wp-content/plugins μετονομάζουμε ένα ένα τα πρόσθετα βάζοντας πχ μία παύλα εμπρός στο όνομα τους και έτσι το WordPress αφού δεν βρίσκει τον φάκελο του ενεργοποιημένου πρόσθετου το απενεργοποιεί αυτόματα.

Με αυτούς τους τρόπους εύκολα και γρήγορα μπορούμε να διορθώσουμε κάποια προβλήματα που προκύπτουν από την ‘Λευκή οθόνη του θανάτου’ (white screen of death) στο WordPress.

…και μην ξεχάσετε να απενεργοποιήσετε την εξφαλμάτωση!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.